Transport Online - Bassie en Adriaan moeten 15.000 euro betalen aan tegenspelers

Bassie en Adriaan moeten 15.000 euro betalen aan tegenspelers

Bassie en Adriaan moeten 15.000 euro betalen aan tegenspelers
25-11-2020 12:13 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie en Adriaan, moeten een schadevergoeding van 15.000 euro betalen aan hun voormalige tegenspelers. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald. Aad van Toor laat in een reactie weten voorlopig geen actie te ondernemen in de zaak.

Paul van Gorcum, die de rol van de Baron speelde in het kinderprogramma, stapte samen met enkele andere acteurs naar de rechter. Ze eisten meer geld voor hun medewerking aan de films en series over de clown en de acrobaat en zeiden nog duizenden euro's tegoed te hebben. Dat klopte volgens de broers Van Toor niet. De rechter bepaalde echter dat "de omvang van de aan hen te betalen vergoeding door schatting is bepaald".

De acteurs werden in 2014 ook al in het gelijk gesteld, maar hadden nog geen geld ontvangen. Daarop stapten ze opnieuw naar de rechter.

Aad van Toor, die ook spreekt namens zijn broer Bas, is het niet eens met de uitspraak van de rechtbank. Maar hij wil de zaak met het oog op de gezondheid van zijn broer nu laten rusten. "Aad is het oneens met de uitspraak maar gezien de fysieke situatie van Bas wil hij er op dit moment niets over zeggen", laat zijn manager desgevraagd weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen