Transport Online - 480 kilo vuurwerk en explosieven aangetroffen in Breda, politie verricht drie arrestaties

480 kilo vuurwerk en explosieven aangetroffen in Breda, politie verricht drie arrestaties

480 kilo vuurwerk en explosieven aangetroffen in Breda, politie verricht drie arrestaties
25-11-2020 11:55 | Misdaad | auteur Redactie

BREDA - In een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk heeft de politie afgelopen dinsdag ongeveer 480 kilo aan vuurwerk aangetroffen. De politie arresteerde een 32-jarige Bredanaar en zijn 30-jarige partner en een 36-jarige man uit Heerhugowaard die als koper optrad. In de woning van het stel in de wijk Boeimeer, vonden de agenten naast wat siervuurwerk, meerdere zelf in elkaar geknutselde explosieven. Medewerkers van de EOD hebben het gevaarlijke materiaal direct vernietigd. Bij de zoeking is ook nog vals geld en een kilo hennep in beslag genomen, meldt de politie woensdag.

De politie in Breda kwam tijdens een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk een 32-jarige man op het spoor. Hij bood op internetsites vuurwerk te koop aan. Gistermorgen werd vastgesteld dat hij vanuit zijn bestelauto in de wijk Heusendenhout vuurwerk verkocht. Hierop is hij aangehouden. In de auto van de koper, een 36-jarige man uit Heerhugowaard, werden zes dozen met siervuurwerk aangetroffen. Het gaat om zogenaamde cakes. Hij had er naar eigen zeggen 600 euro voor betaald. Ook hij werd gearresteerd.

In het voertuig en in de woning van de 32-jarige handelaar lag nog meer vuurwerk. Op het woonadres werden tevens enkele pijpen aangetroffen met explosief materiaal. Vanwege deze vondst werd de EOD ter plaatse gevraagd. Het gevaarlijke explosieve materiaal werd door hen direct voorzichtig uit de woning gehaald en ter hoogte van de Galderse Meren vernietigd. Ook werd een kilo hennep en vals geld in beslag genomen, het gaat om enkele valse briefjes van 50 euro. Hierop werd ook de 30-jarige vrouw die in de woning verbleef aangehouden. In totaal is bij de actie 480 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie vermoedt dat de 32-jarige Bredanaar het vuurwerk in het buitenland gekocht heeft om hier in Nederland door te verkopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions