Clicky

 
Transport Online - Carlsberg Groep kiest voor CO2-neutrale Renault Trucks D Wide Z.E.

Carlsberg Groep kiest voor CO2-neutrale Renault Trucks D Wide Z.E.

Carlsberg Groep kiest voor CO2-neutrale Renault Trucks D Wide Z.E.
25-11-2020 11:36 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

RHEINFELDEN - Op dinsdag 24 november jl. overhandigde Bruno Blin, President van Renault Trucks, in Rheinfelden (Zwitserland) de sleutels van een D Wide Z.E. aan Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, een dochteronderneming van de Carlsberg Groep. Dit voertuig is de eerste van een historische bestelling voor twintig Renault Trucks D Wide Z.E. voertuigen. Door de inzet van honderd procent elektrische vrachtwagens laten de Carlsberg Groep en Feldschlösschen zien dat CO2-neutrale distributie tegenwoordig mogelijk is.

Afgelopen februari zette Renault Trucks een belangrijke stap in de transformatie van het stadsvervoer door de ondertekening van een historisch contract met de Carlsberg-groep voor de levering van 20 D Wide Z.E. vrachtwagens in een 26-tons uitvoering. In navolging van de ondertekening overhandigde Bruno Blin gisteren persoonlijk de sleutels van een D Wide Z.E., het eerste voertuig uit een reeks van twintig volledig elektrische vrachtwagens voor de Zwitserse brouwerij.

"Ik ben ervan overtuigd dat elektrische mobiliteit de oplossing is om de kwaliteit van het milieu te verbeteren, zowel voor onszelf als voor toekomstige generaties", aldus Bruno Blin, President van Renault Trucks. "Ik ben verheugd dat Renault Trucks Feldschlösschen en Carlsberg steunt, een groep van pioneers wanneer het gaat om investeren in elektrische technologie. Het transport ondergaat grote veranderingen. Onze industrie zal de komende tien jaar meer veranderen dan in de afgelopen eeuw en door deze samenwerking laten Carlsberg en Renault Trucks de weg voorwaarts zien.

Thomas Amstutz, CEO van Feldschlösschen, vervolgt: "We zijn er trots op dat ons pionierswerk met elektrische vrachtwagens, wat enkele jaren geleden is begonnen, eindelijk zijn vruchten afwerpt. We zijn het eerste bedrijf in Zwitserland en zelfs in Europa dat deze milieuvriendelijke vrachtwagens gebruikt voor het transport van dranken. Het is onze ambitie om niet alleen een leidende rol te spelen in de ontwikkeling van bieren en dranken, maar ook in de logistiek er van en in de bescherming van het klimaat."

Inderdaad, Feldschlösschen en de Carlsberg-groep, die zich sterk inzetten voor milieubescherming en het verminderen van de opwarming van de aarde, streven systematisch de doelstellingen van hun 'Together Towards ZERO'-duurzaamheidsstrategie na en streven naar een CO2-neutrale distributie. Om Feldschlösschen te helpen deze doelstellingen te bereiken, zal het zijn elektrische vrachtwagens gebruiken die worden opgeladen met hernieuwbare elektriciteit, de laatste kilometers en spoorvervoer over lange afstanden.

Foto's

 • Van Dodewaard
  Van Dodewaard
 • J.Roeland
  VAN DEN BOSCH
 • J.Roeland
  OTTEN
 • J.Roeland
  PLOSPAN

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden