Clicky

 
Transport Online - Echtgenote Meghan van Britse prins Harry had miskraam in juli

Echtgenote Meghan van Britse prins Harry had miskraam in juli

Echtgenote Meghan van Britse prins Harry had miskraam in juli
25-11-2020 10:31 | Buitenland | auteur ANP/RTR

LONDEN - Meghan, de echtgenote van de Britse prins Harry, heeft in juli een miskraam gehad. Ze maakte dat wereldkundig in een opiniestuk in de Amerikaanse krant The New York Times.

Ze had de miskraam toen ze voor haar zoontje Archie zorgde, vertelt ze in dat stuk. "Ik wist dat toen ik mijn eerstgeboren kind in mijn armen klemde, dat ik de tweede aan het verliezen was", aldus Meghan.

Het gaat om uitzonderlijk persoonlijke ontboezemingen door een lid van de Britse koninklijke familie. In het stuk beschrijft ze het verdriet dat zij en haar man ervoeren, maar dat praten over een miskraam taboe is. "Het verliezen van een kind betekent het dragen van een bijna ondraaglijk verdriet, dat door velen wordt ervaren maar waarover weinigen spreken."

Verder vat Meghan in het artikel het jaar 2020 samen, dat volgens haar pijn en verlies heeft gebracht. Ze stelt vast dat de maatschappij verdeeld is. "Door die polarisatie, in combinatie met het sociale isolement dat nodig is om deze pandemie te bestrijden, voelen we ons eenzamer dan ooit." Ook herinnert ze aan de dood van Breonna Taylor en George Floyd, twee zwarte Amerikanen die om het leven kwamen door toedoen van de politie.

Voor het koppel was 2020 een jaar vol veranderingen. De hertog en hertogin kondigden in januari aan een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Ze maken geen gebruik meer van hun koninklijke titels en vertegenwoordigen koningin Elizabeth niet langer bij officiële koninklijke verplichtingen. Ook verhuisde het stel naar de Verenigde Staten, het geboorteland van Meghan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions