Clicky

 
Transport Online - KLM-topman Elbers in bestuur branchevereniging

KLM-topman Elbers in bestuur branchevereniging

KLM-topman Elbers in bestuur branchevereniging
24-11-2020 17:17 | Algemeen | auteur ANP

GENÈVE - KLM-topman Pieter Elbers is verkozen tot het bestuur van de luchtvaartbrancheorganisatie IATA. Dat gebeurde tijdens de jaarvergadering van de organisatie. Elbers maakte eerder ook al deel uit van de zogeheten Board of Governors, van 2016 tot en met juni 2019.

Elbers komt in het bestuur zijn baas Ben Smith tegen. De topman van Air France-KLM is als vertegenwoordiger van Air France ook toegetreden. Topbestuurders van veel andere grote luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld zitten er eveneens in.

De IATA speelt een belangrijke rol tijdens de coronacrisis. Zo is de branchevereniging betrokken bij overleggen over standaardisatie van coronatesten en de manieren waarop reizigers een negatief testresultaat of vaccinatie kunnen aantonen. Begin volgend jaar wil de organisatie daarvoor een eigen coronapaspoort-app beschikbaar stellen. KLM laat weten blij te zijn dat Nederland weer een directe stem heeft in het luchtvaartorgaan.

Tijdens de jaarvergadering van IATA wordt ook gestemd over de voordracht van oud-IAG-topman Willie Walsh als nieuwe voorman van de organisatie. IAG is het moederbedrijf van onder andere British Airways, Aer Lingus en prijsvechter Vueling. Walsh is voorgedragen om Alexandre de Juniac op te volgen. De voormalige algemeen directeur van Air France-KLM vertrekt eind maart bij de IATA.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden