Transport Online - Twee aanhoudingen en 1620 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen

Twee aanhoudingen en 1620 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen

Twee aanhoudingen en 1620 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen
24-11-2020 13:47 | Binnenland | auteur Redactie

ALKMAAR - De politie heeft afgelopen donderdag een 33-jarige man uit Heerhugowaard en een 44-jarige man uit Alkmaar aangehouden aan de Bestevaerstraat in Alkmaar voor het bezitten van illegaal vuurwerk. Er werd 1620 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen, meldt de politie dinsdag.

De politie ontdekte het vuurwerk bij een controle van een bestelbus. De agenten zagen bij het openen van de achterdeur van de bus grote dozen opgestapeld op pallets. Een korte blik op de opschriften van de dozen was voldoende om te beseffen wat voor vracht vervoerd werd.

Naar aanleiding van de vondst werd een loods van de mannen aan de Koelmalaan in Alkmaar doorzocht. Daar was een tweede partij illegaal vuurwerk opgeslagen in vijf grote dozen. Het vuurwerk is door een speciaal bedrijf afgevoerd naar een daarvoor bestemde opslaglocatie. In totaal betrof het 1620 kg zwaar en illegaal vuurwerk, met o.a. batterijen, enkelschotsbuizen en shells.

De mannen zijn aangehouden en zijn vervolgens door de rechtercommissaris in bewaring gesteld. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het vuurwerk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions