Clicky

 
Transport Online - ProRail start nieuwe zoektocht naar treinverkeersleiders

ProRail start nieuwe zoektocht naar treinverkeersleiders

ProRail start nieuwe zoektocht naar treinverkeersleiders
24-11-2020 09:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - ProRail start vandaag opnieuw met een wervingscampagne voor de functie van Treinverkeersleider. Voor de komende jaren worden honderden nieuwe medewerkers gezocht om de treinen in Nederland goed te laten rijden. Dit is hard nodig, want naast de structurele bezettingsproblematiek die er al was, zorgt het coronavirus voor extra personele uitdagingen bij ProRail. Op een aantal verkeersleidingsposten is er zelfs een tekort aan Treinverkeersleiders.

Als onderdeel van de nieuwe zoektocht, bekijkt ProRail de mogelijkheid om mensen die werkzaam zijn in sectoren die het zwaar hebben door Covid-19 aan te trekken als Treinverkeersleider. Zo hoopt ProRail werknemers die hun baan verliezen door de coronacrisis een helpende hand te bieden. En tegelijkertijd de openstaande vacatures in te vullen met nieuw talent.

Veel raakvlakken met luchtvaartbranche

De luchtvaartsector is een goed voorbeeld van een sector die goed aansluit bij de wereld van ProRail. Met ruim driekwart minder passagiers- en vrachtvluchten heeft deze branche het moeilijk en banenverlies lijkt onvermijdelijk. Wie de druk van de luchtvaartbranche aankan, zou zomaar eens over de juiste kwaliteiten kunnen beschikken om de drukste spoorwegen van Europa in goede banen te leiden. ProRail nodigt mensen uit deze sector, en alle andere geïnteresseerden in deze verantwoordelijke job, dan ook graag uit om de vacatures te bekijken op werkenbijprorail.nl/treinverkeersleiders.

“ProRail heeft de capaciteit voor het opleiden van nieuwe Treinverkeersleiders flink verhoogd, maar het blijft lastig om nieuwe medewerkers te vinden. Het is een hele verantwoordelijke rol en daarom stellen we heel wat eisen aan deze functie. Je moet beschikken over mbo+/hbo werk- en denkniveau, doortastend zijn, snel kunnen beslissen onder druk, sterke communicatie skills hebben en het vermogen hebben om kritisch naar jezelf te kijken. We hebben moeite om voldoende mensen met die vaardigheden te vinden binnen onze gebruikelijke wervingsgroep. Daarom wil ProRail met de nieuwe campagne proberen om in een grotere vijver te vissen en te verkennen of mensen uit branches die het nu zwaarder hebben geschikt zijn om de overstap te maken”, aldus woordvoerder van ProRail Andy Wiemer.

Treinverkeer stil door tekort aan personeel

Voor corona wisten Treinverkeersleiders in Nederland dagelijks ruim 1,2 miljoen treinreizigers en 110.000 ton goederen in 5.500 treinen veilig op de bestemming te krijgen. Maar ook tijdens de huidige crisis moeten de treinen blijven rijden. Zonder Treinverkeersleiders staat Nederland stil. In september moest het treinverkeer op de Merwedelingelijn bijvoorbeeld nog twee keer worden stilgelegd door personeelstekort op een verkeersleidingspost. Nieuwe medewerkers zijn dus hard nodig!

De wervingscampagne bestaat uit een online- en socialcampagne met de titel ‘Treinverkeersleider. Best belangrijk.’ Hiermee wil ProRail de bekendheid van de functie verhogen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats