Clicky

 
Transport Online - Duitsland wil coronabeperkingen verlengen tot kort voor Kerstmis

Duitsland wil coronabeperkingen verlengen tot kort voor Kerstmis

Duitsland wil coronabeperkingen verlengen tot kort voor Kerstmis
23-11-2020 17:27 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - In de Duitse politiek gaan steeds meer stemmen op de coronabeperkingen tot kort voor Kerstmis te verlengen. Op de feestdagen zou tijdelijk weer meer bezoek mogelijk moeten zijn.

Duitsland ging begin november voor een maand gedeeltelijk op slot op om verspreiding van het coronavirus in te dammen. De horeca moest dicht en er mogen maximaal tien personen uit twee huishoudens bij elkaar op bezoek. Scholen en winkels daarentegen konden openblijven. Inmiddels beginnen de restricties vruchten af te werpen, maar er is nog zeker geen sprake van een ommekeer.

Vorige week kon er nog geen akkoord worden bereikt tussen de regering in Berlijn en de zestien deelstaten over verlenging of aanscherping van de maatregelen. Inmiddels zijn steeds meer regio's voorstander van verlenging met zo'n drie weken, maar dan vooral in de gebieden met de meeste besmettingen. In regio's met minder problemen zou maatwerk mogelijk moeten zijn.

De regering van bondskanselier Merkel wil handhaving van de zogenoemde lockdown light tot 20 december, melden media. Merkel en de leiders van de deelstaten hopen woensdag knopen te kunnen doorhakken.

Ondertussen waarschuwen de Europese gezondheidsautoriteiten voor een te vroege versoepeling of opheffing van de beperkingen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions