Clicky

 
Transport Online - Qatar achterhaalt moeder van op vliegveld achtergelaten baby

Qatar achterhaalt moeder van op vliegveld achtergelaten baby

Qatar achterhaalt moeder van op vliegveld achtergelaten baby
23-11-2020 17:02 | Incidenten | auteur ANP/AFP

DOHA - Autoriteiten in Qatar hebben achterhaald wie de moeder is van een op het vliegveld achtergelaten baby. Het gaat om een vrouw uit Azië. De vondst van de overleden baby op de internationale luchthaven van Doha leidde tot een internationaal schandaal, omdat personeel vrouwelijke vliegtuigpassagiers dwong tot gynaecologisch onderzoek om de moeder te achterhalen.

"Uit onderzoek is gebleken dat de moeder de pasgeboren baby in een vuilnisbak in een van de toiletten in de vertrekhal op de luchthaven gooide en daarna aan boord van het vliegtuig naar haar bestemming stapte", zei een Qatarese officier van justitie maandag.

De ouders zijn afkomstig uit een "Aziatisch land". In Qatar wordt met die verwijzing meestal gedoeld op Zuid-Azië, waar veel arbeidsmigranten vandaan komen. De officier van justitie zei dat de autoriteiten proberen de "voortvluchtige" te arresteren en dat zij 15 jaar gevangenisstraf krijgt. Hij noemde haar daarbij de "veroordeelde", wat erop wijst dat ze mogelijk al bij verstek is berecht.

De te vroeg geboren baby werd begin oktober gevonden in een toiletruimte op het vliegveld van Doha. Vrouwen op het vliegveld werden vervolgens aangehouden, gedwongen hun ondergoed uit te doen en een inwendig onderzoek te ondergaan in een ambulance. Het incident kwam aan het licht via een Australische passagier die een klacht indiende bij de Australische autoriteiten. De regering van Qatar besloot het betrokken personeel te vervolgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions