Clicky

 
Transport Online - China veroordeelt bezoek van Amerikaanse admiraal aan Taiwan

China veroordeelt bezoek van Amerikaanse admiraal aan Taiwan

China veroordeelt bezoek van Amerikaanse admiraal aan Taiwan
23-11-2020 11:50 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

PEKING - China zal een "noodzakelijke reactie" geven op het bezoek van een admiraal van de Amerikaanse marine aan Taiwan. Dat verklaarde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken maandag zonder verdere toelichting op wat die reactie zal zijn. De autoriteiten veroordelen het onaangekondigde bezoek.

Het gaat om een admiraal van de marine die toezicht houdt op de Amerikaanse militaire inlichtingsdienst in de regio Azië-Pacific. Ingewijden benoemen tegen persbureau Reuters het bezoek, de Verenigde Staten en China bevestigen de reis niet.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft tijdens zijn presidentschap een betere band opgebouwd met Taiwan. Zo zijn de VS de grootste wapenleverancier van Taiwan. Dat verontrust China, die de democratische eilandstaat beschouwt als een provincie. Taiwan heeft volgens China geen recht op banden met andere staten.

Eerder zorgden de bezoeken van de Amerikaanse minister van Volksgezondheid Alex Azar en de Amerikaanse staatssecretaris Keith Krach aan Taiwan, in augustus en september, al voor boze reacties uit China.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden