Transport Online - Britse minister: mogelijk na Pasen weer terug naar normaal

Britse minister: mogelijk na Pasen weer terug naar normaal

Britse minister: mogelijk na Pasen weer terug naar normaal
23-11-2020 11:46 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - Het Verenigd Koninkrijk tracht nog voor Kerstmis te beginnen met het vaccineren tegen Covid-19. Aan het begin van het nieuwe jaar zal dit op grote schaal worden uitgerold, waarna het leven na Pasen weer normaal wordt. Dat zei de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock maandag.

"We hopen volgende maand te kunnen beginnen met vaccineren", zei Hancock tegen de BBC TV nadat farmaceut AstraZeneca had aangekondigd dat zijn vaccin voor 70 tot 90 procent effectief zou kunnen zijn.

"Het grootste deel van het vaccinatieprogramma zal plaatsvinden in januari, februari en maart. En we hopen dat ergens na Pasen de zaken weer normaal kunnen worden", verklaarde Hancock.

Quarantainetijd

De minister zei verder dat de regering kijkt naar verkorting van de tijd voor zelfisolatie als iemand in aanraking is gekomen met een andere persoon die het coronavirus heeft. Dat kan volgens Hancock door een nieuw testregime waarbij mensen zich elke dag kunnen laten testen. De huidige periode voor zelfisolatie is nog 14 dagen.

Hij zei dat het plan deze week wordt uitgeprobeerd en als het succesvol is, het eerst zal worden ingezet onder gezondheidswerkers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions