Clicky

 
Transport Online - Gaasperdammertunnel (A9) weer helemaal open

Gaasperdammertunnel (A9) weer helemaal open

Gaasperdammertunnel (A9) weer helemaal open
23-11-2020 09:42 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - De Gaasperdammertunnel (A9) ging maandag om 05.00 uur weer helemaal open voor verkeer. De eerste vijf rijstroken in de richting van knooppunt Holendrecht werden begin juli al geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Nu werden ook de rijstroken voor verkeer in de richting van het knooppunt Diemen in gebruik genomen.

Bovenop het dak van de tunnel is begonnen met de aanleg van een park dat de wijken in Amsterdam-Zuidoost (Bijlmermeer en Gaasperdam) met elkaar verbindt, die voorheen door de A9 werden gescheiden. Het park is eind 2021 gereed. Op het dak komen ook 5000 zonnepanelen die stroom leveren voor de verlichting en de matrixborden.

De Gaasperdammertunnel is met 3 kilometer de langste landtunnel van Nederland. De tunnel heeft vijf tunnelbuizen met elf rijstroken, waaronder een wisselstrook, en kent halverwege in- en uitvoegstroken. Van Nieuwenhuizen spreekt van "het grootste wegenbouwproject van de afgelopen tien jaar" en noemt de tunnel "cruciaal" voor de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats