Transport Online - Den Haag wil carbidschieten verbieden

Den Haag wil carbidschieten verbieden

Den Haag wil carbidschieten verbieden
22-11-2020 23:51 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De gemeente Den Haag wil carbidschieten rond de jaarwisseling verbieden. Burgemeester Jan van Zanen wil hiermee voorkomen dat carbid wordt afgeschoten als rond oud en nieuw een vuurwerkverbod geldt. Dat bevestigt een woordvoerster van de burgemeester na een bericht hierover van AD.

"Het is veel te gevaarlijk in een stedelijke omgeving", zegt de woordvoerster. Het is nog niet duidelijk hoe het carbidschieten kan worden verboden. "De mogelijkheden voor een verbod worden nog onderzocht."

Ook de burgemeesters van onder meer de plaatsen Teylingen en Diemen hebben al aangegeven dat ze een verbod willen. Diemen heeft het verbod al opgenomen in de APV (algemene plaatselijke verordening).

De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen spreken maandag tijdens hun vergadering over het carbidschieten rond de jaarwisseling. Ze bespreken onder meer of er landelijke maatregelen moeten komen om paal en perk te stellen aan het laten knallen van melkbussen en hoe de handhaving eruit gaat zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen