Clicky


Doden en gewonden door granaatinslagen Kabul

Doden en gewonden door granaatinslagen Kabul
21-11-2020 10:46 | Buitenland | auteur ANP/DPA

KABUL - De Afghaanse hoofdstad Kabul is zaterdag getroffen door een serie granaatinslagen. Door de mortiergranaten kwamen zeker acht mensen om het leven. Nog eens 31 burgers raakten gewond bij de aanval, zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag opgeëist. Via berichtendienst Telegram zei IS dat 28 raketten zijn afgevuurd door "soldaten van het kalifaat".

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken troffen 23 granaten voornamelijk woonwijken en de zwaar beveiligde Groene Zone met ambassades en internationale bedrijven.

Mortiergranaat

De Iraanse ambassade meldde op Twitter dat het hoofdgebouw was geraakt door raketfragmenten nadat een mortiergranaat op het terrein was beland. Niemand op de compound, net buiten de Groene Zone, raakte gewond.

In augustus was er een soortgelijke aanval geweest op Kabul. Verschillende mensen raakten gewond en kwamen om bij de aanval. Ook toen claimde Islamitische Staat de aanslag.

Ondanks het begin van vredesbesprekingen tussen de militante islamistische Taliban en de regering, gaat het conflict in het land door. Ook IS voert geregeld aanslagen uit.