Clicky

 
Transport Online - Jos B. in hoger beroep in zaak-Verstappen

Jos B. in hoger beroep in zaak-Verstappen

Jos B. in hoger beroep in zaak-Verstappen
20-11-2020 17:42 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Jos B. gaat in hoger beroep tegen de veroordeling tot twaalf jaar cel in de zaak van Nicky Verstappen. De rechtbank Maastricht acht bewezen dat de 58-jarige B. Nicky heeft misbruikt en ontvoerd en dat de 11-jarige jongen als gevolg daarvan is overleden.

B.'s advocaat Gerald Roethof liet vrijdag direct na afloop van het vonnis weten beroep aan te tekenen. Het Openbaar Ministerie had 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. In een eerste reactie laat het OM weten het vonnis goed te bestuderen en daarna te beslissen om al dan niet in hoger beroep te gaan. "We hopen dat dit vonnis de familie kan helpen bij het dagelijkse gemis van Nicky", reageerde de persofficier.

Volgens het OM heeft B. wel degelijk Nicky met opzet gedood, dat zou voor het OM een reden kunnen zijn om het gerechtshof nog naar de zaak te laten kijken.

Roethof zei dat volgens hem drie zaken van belang zijn. Ten eerste dat zijn cliënt terecht geen tbs krijgt. Ten tweede dat B. terecht geen doodslag verweten wordt. En tenslotte dat hij de kans krijgt om in hoger beroep te gaan.

Volgens Roethof gaat de rechtbank ondanks de verklaringen door deskundigen ten onrechte uit van seksueel misbruik en van vrijheidsberoving. Ook wil hij in hoger beroep getuigen laten horen, die door de rechtbank in Maastricht niet gehoord zijn.

Jos B. had voorafgaand aan de uitspraak van de rechtbank al tegen zijn advocaat gezegd hoe dan ook in hoger beroep te gaan. "Hij vertelde mij: Ik ga niet zitten voor iets dat ik niet gedaan heb", zei Roethof. "Dit vonnis van de rechtbank klopt op alle onderdelen niet. Over een hoger beroep hoefde ik niet eens na te denken."

Roethof noemde de bewijsconstructie van de rechtbank "extreem wankel". "Deskundigen zeggen: je mag niet uitgaan van seksueel misbruik. Als dit misbruik wegvalt, valt ook de vrijheidsberoving weg."

Op de vraag of B niet beter een andere verklaring had kunnen afleggen zei Roethof: "Dan had hij misschien een andere straf gekregen, maar dan had hij moeten liegen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions