Clicky


Aantal nieuwe coronagevallen opnieuw gestegen

Aantal nieuwe coronagevallen opnieuw gestegen
20-11-2020 17:23 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is opnieuw gestegen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 5974 positieve tests geregistreerd, het hoogste aantal in een week tijd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde donderdag 5720 gevallen en woensdag 4615, maar dat kwam mede door een technische storing.

Ook vorige week waren er op woensdag, donderdag en vrijdag meer positieve tests dan op maandag en dinsdag. Volgens de GGD'en kan dit komen doordat in het weekend minder mensen worden getest dan doordeweeks. Als iemand op zaterdag of zondag is getest, kan de uitslag op maandag of dinsdag bekend zijn.

In Amsterdam zijn afgelopen etmaal 337 positieve tests geregistreerd. Het aantal besmettingen in Rotterdam steeg met 297 en in Utrecht kwamen er 148 gevallen bij. Verder werden 145 Hagenaars en 117 Tilburgers positief getest.

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 37.000 positieve tests geregistreerd, vergelijkbaar met de week ervoor. Eind oktober, op de top van de tweede golf, waren er bijna 70.000 positieve tests in een week.

Het aantal sterfgevallen steeg met 51. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden. Op donderdag werden 75 sterfgevallen geregistreerd.