Clicky

 
Transport Online - Ook geen vuurwerkshows dit jaar vanwege vuurwerkverbod

Ook geen vuurwerkshows dit jaar vanwege vuurwerkverbod

Ook geen vuurwerkshows dit jaar vanwege vuurwerkverbod
20-11-2020 17:15 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Ook gemeentes die centrale vuurwerkshows willen organiseren, ontkomen niet aan het algehele vuurwerkverbod dat voor de komende jaarwisseling geldt. Dat zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Milieu) na afloop van de wekelijkse ministerraad. Wel kunnen ze "iets moois organiseren" met bijvoorbeeld drones.

Vuurwerkshows waren al onwaarschijnlijk dit jaar, vanwege de geldende coronamaatregelen voor onder meer groepsgroottes. Rotterdam besloot al eerder geen show te houden dit jaar, omdat de gemeente het onverantwoord vindt grote evenementen toe te staan waar veel mensen op af komen.

Het kabinet heeft vrijdag niet gesproken over een mogelijk verbod op carbidschieten. Eerder zei het kabinet al dat de 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen daar over gaan.

Dit jaar lijkt er ook buiten het oosten en noorden van het land veel belangstelling voor carbid. Melkbussen, die gebruikt worden om mee te schieten, zijn dit jaar enorm in trek. Ook mensen uit Amsterdam, Rotterdam en Utrecht schaffen ze aan, zeggen melkbushandelaren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions