Clicky

 
Transport Online - Rechtbank doet vandaag uitspraak in zaak Nicky Verstappen

Rechtbank doet vandaag uitspraak in zaak Nicky Verstappen

Rechtbank doet vandaag uitspraak in zaak Nicky Verstappen
20-11-2020 08:50 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht doet vrijdag uitspraak in de inmiddels decennialang slepende zaak over de dood van Nicky Verstappen. De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween in 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Zijn lichaam werd een dag later in de buurt gevonden.

Pas twee jaar geleden werd verdachte Jos B. aangehouden, na een DNA-match. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het doden, misbruiken en ontvoeren van de Limburgse jongen. Er is een celstraf van 15 jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

De 58-jarige B. heeft altijd ontkend dat hij iets te maken had met de dood van Nicky. Verder deed hij er het zwijgen toe, tot voor kort tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak in de rechtbank. Toen kwam hij met een verklaring. Hij erkende het lichaam van de 11-jarige jongen te hebben gevonden, maar Nicky was toen al dood volgens hem. B. heeft dat naar eigen zeggen nooit durven te melden bij de politie omdat hij een zedenverleden heeft. De advocaat van B. vindt dat hij vrijgesproken moet worden, omdat er geen bewijs is.

Het DNA van B. is gevonden op onder meer Nicky's onderbroek en pyjamabroek. B. had niet meegewerkt aan het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procents-DNA-match uit naar voren. Jos B. werd na een klopjacht in Spanje aangehouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions