Transport Online - Nedcargo start nieuwe vestiging in Tiel

Nedcargo start nieuwe vestiging in Tiel

Nedcargo start nieuwe vestiging in Tiel
19-11-2020 13:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WADDINXVEEN - Nedcargo breidt uit naar Tiel. Het bedrijf huurt daar een distributie centrum met 22.000 palletplaatsen. Vanuit deze nieuwe vestiging verbreedt Nedcargo zijn logistieke dienstverlening. Zo zal het bedrijf via een pakket dienst ook kleine hoeveelheden uitleveren aan de out-of-homemarkt, zoals horeca en bedrijfsrestaurants. Deze nieuwe service sluit volgens directeur-eigenaar Roderick de la Houssaye aan bij trends in de markt en de vraag van klanten.

Launching Customer JDE (Douwe Egberts)

Launching customer van het distributiecentrum in Tiel is Jakobs Douwe Egberts (JDE). Vanaf begin 2021 verzorgt Nedcargo in Nederland de logistiek voor deze onderneming. Daarnaast brengt Nedcargo de operatie voor een aantal klanten over van Haaften naar Tiel. Het warehouse in Haaften zit door groei overvol. Door een deel van de activiteiten naar Tiel te verplaatsen, ontstaat in Haaften ruimte en kan Nedcargo in Tiel efficiënt en milieubewust werken door lading te combineren. Het nieuwe distributiecentrum levert werk op voor circa 40 warehousemedewerkers. Nieuw is dat Nedcargo ook klanten van JDE bedient die kleine hoeveelheden bestellen via een pakketdienst.

Kleine hoeveelheden per pakket

Nedcargo belevert dagelijks distributiecentra van supermarkten, groothandels en via fijnmazige pallet distributie ook de out of homemarket. Daarbij komt nu ook een pakket dienst om kleinere hoeveelheden per stuk te kunnen verzenden naar kleinere verbruikers. Speciaal hiervoor komt in Tiel een gemechaniseerde lijn waar bestellingen verzameld, ingepakt en verzendklaar gemaakt worden.

Pakketbezorgers

Nedcargo gaat voor het vervoer van de bestellingen voor de out-of-homemarkt samenwerken met pakketbezorgers. “Het gaat om kleinere bestellingen honderdduizenden pakketjes per jaar”, zegt operationeel directeur Jurgen Mook. “Daar gaan we niet met een eigen vrachtwagen voor op weg. Dat scheelt vervoersbewegingen in de stad, dus minder congestie en minder fijnstof. De pakketbezorgers zijn experts in fijnmazige distributie en bieden track&trace om de bestelling te volgen.”

Grotere markt

De nieuwe service sluit aan bij een trend die Jurgen Mook in de gehele markt ziet. Producenten willen ook rechtstreeks leveren aan de gebruikers. Ze hebben zo meer greep op de relatie en zijn bijvoorbeeld niet afhankelijk van acties van de groothandel. Als de producent kleinere hoeveelheden kan leveren via bijvoorbeeld pakketdiensten kunnen ze een hele nieuwe markt aanboren.

“Deze ontwikkeling is versneld door Covid-19 en zal de komende jaren doorzetten”, voorspelt Mook. “Wij zien voor onze onderneming een rol om het logistieke proces te organiseren.”

Klantgericht werken

De la Houssaye zegt dat voor afnemers het een voordeel is dat ze kleine hoeveelheden rechtstreeks kunnen bestellen. Zo kunnen we verschillende producten samen samenvoegen in een doos. Dit concept is voor alle producenten interessant vult de la Houssaye aan. “Bijvoorbeeld voor leveranciers van sterke drank. Een afnemer kan dan een paar flessen met verschillende labels bestellen en hoeft niet een hele pallet of doos van één merk in huis te halen.”

Nieuwe groeiperiode

Diederik Antvelink, directeur eigenaar van Nedcargo is blij dat Nedcargo weer vooruitkijkt. De uitbreiding in Tiel markeert volgens de Nedcargo-directeur het begin van een nieuwe groeiperiode in aanloop van de bouw van een nieuw DC in Haaften. “De afgelopen twee jaar hebben we het bedrijf gerationaliseerd en zijn nu klaar om weer uit te breiden."

"Ook welkom nieuws is dat onze activiteiten in België zijn voor het eerst sinds de overname in 2015 winstgevend zijn. Ons doel is om onze activiteiten in België de komende twee jaar te verdubbelen.”

Foto's

  • J.Roeland
    Nedcargo
  • J.Roeland
    NEDCARGO

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen