Clicky

 
Transport Online - XPO Logistics en Danone ontwikkelen nieuw slim distributiecentrum

XPO Logistics en Danone ontwikkelen nieuw slim distributiecentrum

XPO Logistics en Danone ontwikkelen nieuw slim distributiecentrum
19-11-2020 10:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - XPO Logistics, leider op het gebied van transport en logistieke oplossingen, ontwikkelt de komende maanden samen met Danone een nieuw, superslim distributiecentrum in Nederland. Danone, een wereldwijd voedingsmiddelbedrijf, zal het distributiecentrum gebruiken voor haar early life nutrition en medische voeding portfolio.

Het distributiecentrum zal 56.000 vierkante meter beslaan en zal naast de Danonefabriek in Haps gevestigd zijn. XPO zal de faciliteit beheren met behulp van automated guided vehicles, layer picking robot technologie en de XPO Smart datamanagement toepassing. Het centrum zal de Europese distributie van Danones gespecialiseerde voedingsportfolio, waaronder producten die in Nederland zijn geproduceerd, versnellen en tegelijkertijd de kwaliteit van dienstverlening verhogen.

Mauro Ungheretti, managing director XPO Logistics België, Nederland en Duitsland: “We zijn er enorm trots op dat we met dit innovatieve distributiecentrum de meest recente technologische ontwikkelingen bieden om Danone’s logistieke activiteiten ondersteunen. Technologie, automatisering en data spelen een steeds grotere rol in supply chains. Danone vervult met het distributiecentrum een leidersrol door in te zetten op efficiëntere, duurzamere en veiligere activiteiten.”

De ontwikkeling ondersteunt de belofte die XPO en Danone samen hebben gemaakt om in Nederland te investeren in duurzame oplossingen. Het nieuwe distributiecentrum is naar verwachting eind 2021 operationeel. Hierbij streven XPO en Danone naar een 'zeer goede' Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) duurzaamheidsbeoordeling. Daarnaast streven de bedrijven ernaar de komende jaren CO2-neutraliteit te realiseren binnen het distributiecentrum.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden