Clicky

 
Transport Online - Chauffeur van dodentrailer naar Zeebrugge is er 'kapot van' en 'was niet op de hoogte'

Chauffeur van dodentrailer naar Zeebrugge is er 'kapot van' en 'was niet op de hoogte'

Chauffeur van dodentrailer naar Zeebrugge is er 'kapot van' en 'was niet op de hoogte'
18-11-2020 19:28 | Buitenland | auteur Redactie

LONDEN - De Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur Eamonn Harrison, die de trailer naar Zeebrugge had vervoerd waar vorig jaar 39 overleden Vietnamezen in werden ontdekt, zei vandaag voor de rechtbank in Londen dat hij er kapot van is, maar dat hij niet op de hoogte was van het feit dat er migranten in de trailer zaten.

Op 23 oktober 2019 werden de 39 levenloze lichamen, onder wie drie minderjarigen, ontdekt in een koeltrailer in Grays, een gemeente in het graafschap Essex. Vrij snel bleek dat de trailer een dag eerder in Zeebrugge was aangekomen. Die bleek daar afgezet door de nu 23-jarige Eamonn Harrison. De container werd daarna van Zeebrugge naar Purfleet vervoerd door de 26-jarige vrachtwagenchauffeur Maurice Robinson.

Voor de rechtbank in Londen verklaarde de Noord-Ierse Harrison dat hij er kapot van was voor hun families en dat hij zich slecht voelde, maar dat hij geen idee had dat de slachtoffers in de trailer zaten.

Harrison wordt nu beschuldigd van onopzettelijke doodslag en illegale immigratie maar die beschuldigingen ontkent hij. 

Overigens werd hij in mei 2018 ook al eens gearresteerd door de grenspolitie toen er 18 Vietnamese migranten in zijn vrachtwagen werden ontdekt. Hij kon uiteindelijk zijn reis hervatten nadat hij een boete had gekregen. 

De 40-jarige Ronan Hughes is samen met Maurice Robinson hoofdverdachte in de zaak. Ze hebben allebei schuldig gepleit en zullen later nog voor de rechtbank moeten verschijnen.

Drie anderen verdachten staan sinds begin oktober in Londen terecht voor onopzettelijke doodslag of hulp bij illegale immigratie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions