Clicky

 
Transport Online - Nieuw besluit Ring Utrecht valt goed bij ondernemers

Nieuw besluit Ring Utrecht valt goed bij ondernemers

Nieuw besluit Ring Utrecht valt goed bij ondernemers
18-11-2020 17:30 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ZOETERMEER - De Rijksweg A27 tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd zal alsnog worden verbreed. Dat heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen in een nieuw besluit bepaalt. En dat is volgens ondernemersvereniging evofenedex goed nieuws. De Ring Utrecht is volgens de ondernemers de draaischijf van het wegennet in Nederland en dus een belangrijke schakel in het hele logistieke systeem.

Algemeen directeur Machiel van der Kuijl: “Dit is goed nieuws. De tijdige levering van goederen op veel plekken in Nederland is afhankelijk van de verkeerssituatie op de wegen rondom Utrecht. Meer wegcapaciteit betekent een betere doorstroming rond de stad. Het maakt ook dat er minder vertragingen in wegtransporten door heel Nederland plaatsvinden en er dus veel minder economische schade door files ontstaat. Voor heel veel mkb’ers en grotere bedrijven helpt deze verbreding, tezamen met de opwaardering van de NRU, de transportkosten te verminderen en meer klanttevredenheid te creëren omdat er betrouwbaar geleverd kan worden. Dat is gewoon goed voor Nederland.”

De aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht komt volgens de minister ook de verkeersveiligheid en leefkwaliteit ten goede. Zo hoeft het verkeer minder van rijstrook te wisselen en komt er een nieuwe, veiligere verbindingsboog van de A28 naar de A27. De leefbaarheid voor omwonenden verbetert op een aantal plekken dankzij stiller asfalt en extra, hogere of langere geluidschermen. Er wordt extra natuur aangelegd. Over de snelweg A27 bij landgoed Amelisweerd komt een groene overkapping die de verbinding tussen stad en het landgoed verbetert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions