Transport Online - De Klok Logistics en Van Vliet Transport zijn proactief in strijd tegen corona

De Klok Logistics en Van Vliet Transport zijn proactief in strijd tegen corona

De Klok Logistics en Van Vliet Transport zijn proactief in strijd tegen corona
18-11-2020 10:01 | Coronavirus | auteur Redactie

NIJMEGEN - Het coronavirus heeft de wereld nog steeds in zijn greep. Dat is ook te merken in de logistieke branche. De Klok Logistics en Van Vliet Transport gaan niet bij de pakken neer zitten, maar doen er alles aan om werknemers en klanten gezond te houden. Zo is een groot aantal werknemers getest op antistoffen en kunnen zij snel getest worden op corona bij een commerciële teststraat.

Sinds het begin van de coronacrisis hanteren DKL en VVT strenge maatregelen. De bedrijven zijn opgedeeld in zones, waardoor er zo min mogelijk mensen tegelijk in een ruimte zijn. De hygiënemaatregelen hangen duidelijk zichtbaar door de verschillende panden heen. Ook werkt een groot deel van het kantoorpersoneel thuis. Met klanten en chauffeurs zijn afspraken gemaakt over het vermijden van contact bij levering. Maar dat is nog niet alles.

Test op antistoffen

Eigenaar Remco Vos handelt graag proactief. Hij vertelt: “We weten natuurlijk nog niet alles van het virus. Maar waarschijnlijk maak je wel antistoffen aan als je al een keer besmet bent geweest. Daardoor raak je een volgende keer hopelijk minder snel besmet en word je naar verwachting minder ziek. Dat was voor ons als werkgever reden om onze medewerkers vrijwillig en kosteloos te laten testen op deze antistoffen. Als je zelf weet dat er al antistoffen in het lichaam aanwezig zijn, dan geeft dat een vorm van geruststelling. Vooral voor oudere werknemers is het fijn om dat te weten. Uiteraard blijven dan nog steeds de richtlijnen van het RIVM van kracht.” Een gespecialiseerd bedrijf nam onlangs deze allergenentest af bij DKL- en VVT-medewerkers. Tien procent van hen bleek antistoffen te hebben, ondanks het feit dat zij niet echt ziek zijn geweest. Dit werd positief ontvangen.

Snelle coronatest

Sinds kort maken DKL en VVT het mogelijk om medewerkers met klachten snel te laten testen bij een commerciële teststraat. Het testresultaat is binnen twintig minuten bekend. Remco: “Hiermee kunnen we de lange wachtrijen bij de GGD omzeilen. Het is voor onze medewerkers prettig om snel te weten of zij besmet zijn. En natuurlijk voor ons als werkgever ook, want we willen corona zoveel mogelijk buiten de deur houden.” Alle medewerkers beschikken nu ook over een mondkapje met het bedrijfslogo.

HR-medewerker Cas van Tilburg: “DKL gaat serieus om met de coronamaatregelen. Op mijn afdeling zijn kortgeleden nog spatschermen opgehangen voor extra bescherming. Er is een thuiswerkrooster en de mensen die er wel zijn, kunnen voldoende afstand houden. De antistoffentest vond ik een goed initiatief. Ik testte positief op antistoffen, ik ben in het begin van de coronacrisis waarschijnlijk ziek geweest toen ik in het buitenland zat. Het is ook fijn dat DKL sneltesten mogelijk maakt, zodat je meteen weet waar je aan toe bent.”

Chauffeur Evert Weelink: “DKL geeft goede richtlijnen om besmetting te voorkomen. Als chauffeur is het soms lastig, omdat je te maken hebt met veel verschillende mensen. Maar ik heb altijd mijn mondkapje op en houd afstand. Ik heb ook de antistoffentest gedaan en die was negatief. Als ik klachten zou hebben, is het handig om snel getest te kunnen worden. Dat is fijn voor je werkgever en voor jezelf.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,881
Diesel1,503

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen