Transport Online - Containervervoerder Maersk positiever over resultaten

Containervervoerder Maersk positiever over resultaten

Containervervoerder Maersk positiever over resultaten
17-11-2020 18:31 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

KOPENHAGEN - De Deense containervervoerder A.P. Møller-Maersk heeft voor de tweede keer in twee maanden tijd zijn winstverwachting verhoogd. Het concern, goed voor het vervoer van ongeveer een vijfde van alle containers ter wereld, meldt dat het herstel van het goederentransport na de klap van de coronapandemie sterker is dan verwacht.

Maersk verwacht voor heel 2020 een bedrijfsresultaat (ebitda) geschoond voor reorganisatiekosten tussen de 8 miljard en 8,5 miljard dollar. Eerder ging het bedrijf er nog van uit van dat dit resultaat op maximaal 8 miljard dollar zou uitkomen. In oktober verhoogde het bedrijf zijn prognoses ook al. Daarbij maakt Maersk wel de kanttekening dat de coronacrisis voor sterkere schommelingen op de markt kan zorgen, omdat de virusuitbraak onverwacht handels- en distributienetwerken zou kunnen verstoren.

Bij Maersk is ondanks de positievere vooruitzichten een reorganisatie aan de gang. Daarbij schrapt het bedrijf, dat woensdag zijn kwartaalcijfers publiceert, circa 2000 banen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen