Clicky

 
Transport Online - Eerste verlies ooit voor prijsvechter easyJet door coronacrisis

Eerste verlies ooit voor prijsvechter easyJet door coronacrisis

Eerste verlies ooit voor prijsvechter easyJet door coronacrisis
17-11-2020 09:33 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - EasyJet heeft het boekjaar 2020 afgesloten met een verlies voor belastingen van 1,3 miljard pond (1,4 miljard euro). Daarmee is sprake van het eerste jaarverlies voor de Britse prijsvechter ooit. Het verlies komt niet als een verrassing aangezien de luchtvaartsector kampt met de reisrestricties en de tanende vraag naar tickets als gevolg van de coronacrisis.

EasyJet had eerder al gewaarschuwd voor dieprode cijfers. De maatschappij, een van de grootste gebruikers van luchthaven Schiphol, zag zijn omzet in het boekjaar dat liep tot en met september ruimschoots halveren tot iets meer dan 3 miljard pond. De passagiersstroom droogde eveneens met 50 procent op tot 48,1 miljoen reizigers.

De vooruitzichten van de onderneming zijn evenmin rooskleurig. Voor de laatste maanden van 2020, het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar, verwacht easyJet niet meer dan 20 procent van zijn eigenlijk geplande vluchten uit te zullen voeren. Maar volgens topman Johan Lundgren is het bedrijf goed gepositioneerd om na de crisis de operaties snel verder op te starten.

Om de crisis het hoofd te bieden heeft easyJet aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd. Daarnaast heeft het bedrijf de kas gespekt met de verkoop van vliegtuigen die het daarna weer terug huurt. Alles bij elkaar had de prijsvechter eind september 2,3 miljard pond aan liquiditeit achter de hand.

Het bedrijf waagt zich vanwege de onzekerheden niet aan voorspellingen voor het nieuwe boekjaar. EasyJet verwacht ondanks de crisis zo'n 600 miljoen pond aan investeringen te zullen doen.

Verder zegt de maatschappij gereed te zijn voor alle uitkomsten van het brexitoverleg. Het bedrijf heeft zichzelf pan-Europees op de kaart gezet door naast het Verenigd Koninkrijk ook in Oostenrijk en Zwitserland gecertificeerde bases te hebben.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden