Clicky

 
Transport Online - Maashaven weer belangrijkste binnenvaarthaven van Rotterdam

Maashaven weer belangrijkste binnenvaarthaven van Rotterdam

Maashaven weer belangrijkste binnenvaarthaven van Rotterdam
16-11-2020 19:54 | Binnenvaart | auteur Redactie

ROTTERDAM - Dit weekend zijn in de Maashaven de nieuwe ligplaatsen voor de binnenvaart in gebruik genomen. Het gaat om in totaal dertien pontons in het oostelijke gedeelte aan zowel de noord- als de zuidzijde. Goed voor tientallen ligplaatsen (afhankelijk van de grootte van de schepen). Daarmee is de Maashaven weer de grootste binnenvaarthaven van Rotterdam. De pontons vormen een onderdeel van de vier jaar geleden aangekondigde herinrichting van de Maashaven.

Het Havenbedrijf is blij met de nieuwe pontons. “Gebruiksvriendelijk, meer stroom. En vóór de kerst gereed. De nieuwe pontons passen in het streven om de binnenvaart in het centrum van Rotterdam te houden”, aldus projectmanager Jannet de Bruijne-Bredius.

Meer stroom

De pontons kunnen met het getij meebewegen. Ze worden op hun plek gehouden door twee stalen buispalen per ponton. Aan de zuidzijde zijn ze voorzien van hoge trappen zodat de schippers veilig van hun lege schepen kunnen stappen. Ook de walstroom is aangepast. Er komen meer schepen aan de pontons, dus is er ook meer elektriciteit nodig. De pontons zijn aangelegd door DEME en Endeburg zorgde voor de walstroom.

Het is nog onbekend wat gebeurt met de plannen van de gemeente voor de aanleg van het getijdenpark. Het Havenbedrijf heeft inmiddels onderwater de voorbereidingen daarvoor afgerond.

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden