Clicky

 
Transport Online - ANWB waarschuwt voor vertraging dinsdag door boerenprotest

ANWB waarschuwt voor vertraging dinsdag door boerenprotest

ANWB waarschuwt voor vertraging dinsdag door boerenprotest
16-11-2020 13:24 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Weggebruikers moeten dinsdag in en rond Den Haag rekening houden met mogelijke vertraging. Die waarschuwing doet de ANWB, omdat boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) van plan is actie te gaan voeren bij paleis Huis ten Bosch.

Wat het boerenprotest precies gaat betekenen voor de verkeersdrukte, is volgens de ANWB en Rijkswaterstaat op dit moment nog "koffiedik kijken". De actiegroep heeft namelijk nog niet exact bekendgemaakt hoeveel boeren met het protest meedoen, of ze met de trekker komen, welke route ze nemen en of ze over de snelweg gaan. "Of er verkeersdrukte gaat ontstaan, is daar allemaal van afhankelijk. Het zijn een hoop mitsen en maren", zegt de ANWB. Ook Rijkswaterstaat is alert op informatie over de plannen van de boeren, die waarschijnlijk vanaf maandagavond al naar Den Haag gaan rijden.

FDF-voorman Mark van den Oever zei maandagochtend tegen Omroep Brabant dat er naast vierhonderd actievoerders met trekkers ook nog honderd Brabantse boeren zonder trekker komen. "Ik hoop landelijk op 2000 actievoerders", aldus Van den Oever. Ook zouden sommige boeren maandagavond al rond 21.00 uur vanuit Brabant vertrekken, en niet de snelweg opgaan.

De boeren willen om 09.00 uur dinsdagochtend bij het huis van koning Willem-Alexander aankomen, om hem daar persoonlijk een brief te kunnen overhandigen tegen de aanstaande Omgevingswet. Met de actie, die Code Oranje heet, willen de boeren voorkomen dat de Tweede Kamer instemt met de stikstofplannen van het kabinet. Landbouwminister Carola Schouten wil dat de Tweede Kamer de wet voor de kerstvakantie heeft behandeld, maar de boeren hebben grote bezwaren.

Na een "trekkersdefilé" om 11.00 uur bij het paleis willen de boeren dinsdag naar het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL in Leidschendam rijden waar in de middag nog een manifestatie plaatsheeft. Tijdens de actiedag gelden coronamaatregelen als het dragen van mondkapjes en het houden van voldoende afstand.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden