Transport Online - Oud-voorzitter PSV Harry van Raaij (84) overleden

Oud-voorzitter PSV Harry van Raaij (84) overleden

Oud-voorzitter PSV Harry van Raaij (84) overleden
16-11-2020 12:06 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - Oud-voorzitter van PSV en erelid van de club Harry van Raaij is overleden. Van Raaij was van 1996 tot 2004 voorzitter van de Eindhovense club. Hij is 84 jaar geworden. "Een groot PSV'er is niet meer. Rust zacht, Meneer Van Raaij", schreef PSV op Twitter.

Van Raaij groeide uit tot een van de voornaamste voorzitters van de club en was erg geliefd. In 2004 werd hij verkozen tot belangrijkste bestuurder uit de 50-jarige geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal.

Van Raaij trad in 1984 als penningmeester toe tot het bestuur van PSV. De in Haps geboren Noord-Brabander was hartstochtelijk fan van de club. Toenmalig bestuursvoorzitter Jacques Ruts haalde Van Raaij binnen. Hij maakte de grootste successen mee van PSV, zoals de winst van de Europa Cup 1 in 1988. In 1996 promoveerde Van Raaij tot voorzitter.

Zelfspot

Onder zijn leiding breidde PSV het Philips-stadion en trainingscomplex De Herdgang uit en waren er de nodige sportieve successen: onder meer vier landskampioenschappen en één KNVB-beker. De markante voorzitter wist Phillip Cocu na zijn periode bij FC Barcelona te verleiden tot een terugkeer naar de club als speler en Guus Hiddink voor een tweede termijn als coach.

Van Raaij was ook een graag geziene gast bij de media, omdat hij meestal eerlijk zei waar het op stond en ook de nodige zelfspot kende. Hij kon hartelijk lachen om zijn persiflage door cabaretier Erik van Muiswinkel. Ook na zijn aftreden als voorzitter bleef Van Raaij de club volgen en bezocht hij de wedstrijden. Hij was sinds 1990 erelid.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions