Transport Online - Nog steeds weinig vliegverkeer op Schiphol door corona

Nog steeds weinig vliegverkeer op Schiphol door corona

Nog steeds weinig vliegverkeer op Schiphol door corona
16-11-2020 11:51 | Coronavirus | auteur ANP

SCHIPHOL - Het vliegverkeer op Schiphol lag in oktober opnieuw op een extreem laag niveau. Vanwege de coronapandemie bedroeg de hoeveelheid vluchten minder dan de helft vergeleken met een jaar terug. Daarbij kwam het aantal reizigers op jaarbasis 82 procent lager uit, op ruim 1,1 miljoen passagiers.

Hiermee was het beeld in oktober nog iets somberder dan in september, toen de terugval in passagiers bijna 80 procent bedroeg. Net zoals eerder dit jaar heeft de tweede golf van coronabesmettingen tot toegenomen reisrestricties en afgenomen reisbereidheid geleid. Gedurende oktober is het aantal vluchten en passagiers daarom geleidelijk afgenomen. De drukste dag van de maand telde 748 vliegtuigbewegingen en bijna 48.000 passagiers, terwijl de rustigste dag 491 vliegtuigbewegingen en nog geen 25.000 passagiers telde.

Er waren vorige maand in totaal 19.614 vluchten. Het aantal vrachtvluchten zat wel duidelijk in de lift. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal intercontinentale vliegbewegingen minder hard daalde dan het aantal Europese vliegbewegingen. De vrachtvluchten gingen vooral richting Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen