Clicky


3FM-dj’s laten zich weer opsluiten voor Serious Request

3FM-dj’s laten zich weer opsluiten voor Serious Request
16-11-2020 09:47 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Dj’s van NPO 3FM gaan vanwege de coronacrisis dit jaar niet het land in voor Serious Request: The Lifeline. In plaats daarvan zitten Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Sophie Hijlkema, Rob Janssen en Wijnand Speelman van 18 tot en met 24 december in lockdown, maakte de radiozender maandag bekend.

De dj’s sluiten zichzelf niet zoals vroeger op in een Glazen Huis, maar zonderen zich af op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. De duo’s Van der Lende en Koreman, Hoogendoorn en Hijlkema en Janssen en Speelman maken vanuit daar gezamenlijk 24 uur per dag liveradio en onlinecontent. Daarnaast moeten ze gedurende de hele periode een loopband draaiende houden. Luisteraars worden daarmee gemotiveerd om zelf ook coronaproof te gaan lopen en zich te laten sponsoren.

De plannen voor de alternatieve editie kwamen van de dj’s zelf. "2020 was één van de gekste jaren ever en deze editie van 3FM Serious Request: The Lifeline wordt er waarschijnlijk ook één om nooit te vergeten. Samen met mijn collega-dj's hebben we een alternatief plan bedacht om dit jaar toch het uiteinde te geven dat het verdient", aldus Sander Hoogendoorn.

Zoals altijd kan er tegen betaling een plaat worden aangevraagd voor het Rode Kruis. Eerder werd al bekend dat de jaarlijkse actie dit jaar in het teken staat van het coronavirus en dat geld wordt opgehaald om hulpverleners in binnen- en buitenland te ontlasten.