Clicky

 
Transport Online - Staatssecretaris Visser als eerste kabinetslid besmet met corona

Staatssecretaris Visser als eerste kabinetslid besmet met corona

Staatssecretaris Visser als eerste kabinetslid besmet met corona
15-11-2020 19:05 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) is besmet met het coronavirus. Dat schrijft ze op Twitter. Ze heeft lichte verkoudheidsklachten en voelt zich verder goed. Visser gaat in thuisisolatie. Ze is het eerste lid van het kabinet dat besmet is geraakt met het coronavirus.

Visser was vrijdag niet aanwezig bij de wekelijkse ministerraad. Wel heeft zij de afgelopen dagen contact gehad met minister Ank Bijleveld (eveneens Defensie), zegt een woordvoerder. Dat contact zou op minimaal anderhalve meter afstand zijn geweest en Visser had toen nog geen klachten.

Eerder moest onderwijsminister Arie Slob een debat plotseling afbreken omdat hij direct in quarantaine moest. Hij was daarvoor in de buurt geweest bij iemand die positief was getest. Slob testte uiteindelijk negatief. Ook andere bewindspersonen, zoals ministers Wopke Hoekstra en Tamara van Ark en staatssecretarissen Ankie Broekers-Knol en Hans Vijlbrief, gingen eerder in thuisisolatie.

D66-fractievoorzitter Rob Jetten raakte enkele weken geleden besmet met het virus. Hij had milde klachten. Leden van de boerenactiegroep Farmers Defence Force kwamen Jetten, die vegetariër is, toen thuis een "gezond voedselpakket" met onder meer vleesproducten brengen. Het leidde tot grote ophef, omdat velen de actie intimiderend vonden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden