Clicky


 


Gevaarlijke stof ontsnapt bij BP in Rotterdam, twee gewonden

Gevaarlijke stof ontsnapt bij BP in Rotterdam, twee gewonden
15-11-2020 08:56 | Bedrijfsongevallen | auteur ANP

ROTTERDAM - Bij BP Raffinaderij Rotterdam (BPRR) aan de d'Arcyweg in het Rotterdamse havengebied Europoort is het zeer giftige fluorwaterstof ontsnapt. Tientallen brandweermannen hebben in de nacht van zaterdag op zondag middels waterschermen voorkomen dat de gevaarlijke stof zich buiten het bedrijfsterrein kon verspreiden.

In de loop van de nacht was de situatie volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio stabiel, zodat inzet van de brandweer rond 3.30 uur niet meer nodig was. "Het bedrijf kan het nu verder zelf afhandelen", aldus de woordvoerder.

De lekkage ontstond zaterdagavond rond 23.45 uur. Twee medewerkers van het bedrijf raakten daarbij gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis worden vervoerd, de tweede werd ter plekke behandeld. Hoe het met hen is, kon een woordvoerder van BP nog niet vertellen. Hij verwacht zondagmiddag meer informatie te hebben. Er is een onderzoek gestart naar hoe de lekkage kon ontstaan.

BPRR is één van de grootste raffinaderijen van West-Europa en verwerkt dagelijks 400.000 vaten aardolie (jaarlijks 19 miljoen ton), zo is op de website van het bedrijf te lezen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions