Transport Online - Duizenden aanhangers van Donald Trump in Washington de straat op

Duizenden aanhangers van Donald Trump in Washington de straat op

Duizenden aanhangers van Donald Trump in Washington de straat op
14-11-2020 19:43 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - Duizenden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zijn zaterdag samengekomen in Washington. Zij protesteren tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen. De Democraat Joe Biden is uitgeroepen tot winnaar.

De demonstranten kwamen bij elkaar op Freedom Plaza, een plein niet ver van het Witte Huis. Er werden leuzen gescandeerd als "stop het stelen" en "wij zijn de kampioenen". Naar verwachting lopen de Trump-aanhangers later richting het gebouw van het Hooggerechtshof.

Het gaat om aanhangers uit verschillende groepen, zowel uit conservatieve kringen als uit extreem rechtse, zoals Proud Boys.

Joe Biden

Een konvooi met Donald Trump in de presidentiële limousine reed aan het begin van de samenkomst langs de deelnemers. Die dromden samen langs de weg om hun voorman te begroeten en toe te juichen.

Trump legt zich niet neer bij de uitslag van de verkiezingen die vooralsnog een duidelijke overwinning laat zien voor Joe Biden. Met zijn opmerking vrijdag dat "de tijd zal leren wie er in januari aantreedt" liet Trump volgens diverse media echter voor het eerst enige twijfel zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen