Clicky

 
Transport Online - Zwarte Piet-aanhangers bij woning Akwasi

Zwarte Piet-aanhangers bij woning Akwasi

Zwarte Piet-aanhangers bij woning Akwasi
14-11-2020 19:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Leden van een actiegroep hebben verkleed als Zwarte Piet aangebeld bij de woning van rapper Akwasi in Weesp. Toen er niet werd opengedaan lieten ze een Zwarte Pieten-zak achter. In een video zegt een lid van de Zwarte Pieten Actiegroep dat ze zich bij de woning van Akwasi bevinden en "eens gaan kijken of hij thuis is."

Akwasi is naast rapper ook het boegbeeld van Omroep Zwart, een aspirant-omroep die meer diversiteit en meer kleur op de Nederlandse televisie en radio wil. Hij is fel gekant tegen Zwarte Piet.

"Wij komen in actie voor onze traditie, het sinterklaasfeest met de traditionele Zwarte Piet", meldt de actiegroep online.

Politieke reacties

In een reactie via Twitter noemen fractieleiders Rob Jetten van D66 en Jesse Klaver van GroenLinks het voorval pure intimidatie. "Dit is geen ludieke actie. Je mag in dit land demonstreren, maar bij het privédomein van anderen blijf je weg", aldus Jetten. En Klaver: "Hier wordt een grens ver overschreden, stop hiermee, dit kan echt niet."

Tijdens een demonstratie in Amsterdam, in juni, zei Akwasi dat hij Zwarte Piet hoogstpersoonlijk in zijn gezicht zou trappen als hij hem in november tegen zou komen. Het Openbaar Ministerie (OM) seponeerde een zaak tegen hem wegens opruiing, nadat Akwasi die woorden introk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats