Clicky


 


Viruswaarheid spant kort geding aan tegen de Staat

Viruswaarheid spant kort geding aan tegen de Staat
14-11-2020 19:31 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - Viruswaarheid spant een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat waarin zij een einde eist aan "de massale coronatestcampagne". Volgens de actiegroep is de gebruikte PCR-test niet geschikt om vast te stellen of iemand geïnfecteerd is met het coronavirus.

"De bijsluiter van deze PCR-testen vermeldt uitdrukkelijk dat een positieve test niet betekent dat iemand drager is van het virus. Het gebruik van de test voor dit doel is bovendien niet goedgekeurd door de Europese Unie", aldus de groep.

Volgens Viruswaarheid gebruikt de overheid deze uitslagen om de coronamaatregelen te rechtvaardigen. "In de 'Routekaart Coronamaatregelen' is het aantal positieve testen per 100.000 inwoners direct gekoppeld aan het op- en afschalen van maatregelen. Het coronabeleid is gebaseerd op drijfzand. Het kabinet rechtvaardigt de maatregelen op een voor dat doel ongeschikte test. Dat is onrechtmatig", aldus woordvoerder Jeroen Pols van Viruswaarheid.

Communicatie

Volgens Pols dient de overheid haar communicatie drastisch te wijzigen. "De overheid maakt zich schuldig aan paniekcommunicatie. Door dagelijks over aantallen positieve testen te communiceren als 'besmettingen' of 'patiënten', is sprake van misleiding. Veel mensen denken ten onrechte dat corona een reële bedreiging voor hen vormt. De bevolking zou nooit instemmen met vergaande grondrechtinperkingen indien zij juiste en complete informatie ontvangt."

Viruswaarheid sommeert minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) om het beleid niet langer te baseren op een verkeerde interpretatie van PCR-uitslagen en de communicatie aan te passen.

Het kort geding dient 25 november 2020 voor de rechtbank in Den Haag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions