Clicky

 
Transport Online - Oostenrijk vanaf dinsdag weer in lockdown

Oostenrijk vanaf dinsdag weer in lockdown

Oostenrijk vanaf dinsdag weer in lockdown
14-11-2020 19:25 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

WENEN - Oostenrijk gaat vanaf komende dinsdag, voor de tweede keer dit jaar, in een lockdown. Dat heeft de bondskanselier en regeringsleider Sebastian Kurz zaterdag bekendgemaakt. De overheid zal scholen, winkels en dienstverlenende bedrijven sluiten en een avondklok instellen. De maatregelen blijven tot 6 december van kracht.

"Een tweede lockdown is het enige bekende instrument dat werkt. Het is de enige manier waarop we Kerstmis kunnen redden", zegt hij, en hij biedt de hoop dat de maatregelen tot de grote vakantie eind december worden versoepeld", zegt Kurz

Volgens de kanselier is de stap noodzakelijk om de infectiecijfers omlaag te brengen en een overbelast ziekenhuissysteem te voorkomen. De avondklok die in het land al gold van 20.00 uur tot 06.00 uur, wordt uitgebreid tot een lockdown die 24 uur per dag geldt.

Besmettingen stijgen

De regering ziet zich genoodzaakt om extra maatregelen te nemen omdat het aantal besmettingen blijft stijgen. Vrijdag werd een recordaantal van 9586 nieuwe besmettingen geregistreerd. Vanaf dinsdag blijven alle niet noodzakelijke winkels dicht en mogen mensen alleen naar buiten als daarvoor een goede reden is, bijvoorbeeld voor lichaamsbeweging of het halen van boodschappen.

Verder moeten ook de leerlingen in het basisonderwijs online lessen gaan volgen. Die maatregel geldt nu al voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Ook wordt de mensen gevraagd om zoveel mogelijk thuis werken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden