Transport Online - Vijfde maand op rij toename van de vrachtvolumes op Brussels Airport

Vijfde maand op rij toename van de vrachtvolumes op Brussels Airport

Vijfde maand op rij toename van de vrachtvolumes op Brussels Airport
13-11-2020 19:30 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZAVENTEM - Voor de vijfde maand op rij kent de luchtvracht een stijging van de vervoerde volumes, +17,1 procent in vergelijking met oktober 2019. Dankzij dit resultaat blijft Brussels Airport op het vlak van luchtvracht sneller groeien dan Europa en de rest van de wereld. De voornaamste oorzaak voor de globale negatieve groei blijft het feit dat passagiersvluchten met grote vliegtuigen nog altijd stilliggen, waardoor de capaciteit sterk beperkt blijft, aangezien de vracht aan boord van passagiersvliegtuigen goed is voor een aanzienlijk deel van de wereldwijd vervoerde vracht.  

De volumes in het volvrachtsegment zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode in 2019 (+114 procent). Ook de expressdiensten blijven sterk groeien ten opzichte van vorig jaar (+19 procent). Dit compenseert grotendeels de beperkte volumes op de passagiersvluchten.

Anderzijds daalt de getruckte vracht opnieuw (-6 procent), wat niet belet dat het totale volume aan goederen dat door het logistieke platform van Brussels Airport wordt afgehandeld tegen oktober 2020 met minstens 12 procent stijgt tot 61.353 ton.

Vooral de import, maar in mindere mate ook de export is toegenomen. Met name de goederenstroom vanuit en richting Azië maakte in oktober een sterke groei door.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions