Clicky


Hoger beroep aangetekend in zaak seksvideo Patricia Paay

Hoger beroep aangetekend in zaak seksvideo Patricia Paay
13-11-2020 19:24 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een van de verspreiders van een seksfilmpje van Patricia Paay gaat in hoger beroep. Michel V. (42) is het niet eens met de voorwaardelijke celstraf van een maand die de rechtbank in Haarlem hem heeft opgelegd. Zijn advocaat bevestigt berichtgeving van Shownieuws dat er hoger beroep is ingesteld.

De straf viel lager uit dan het OM had geëist. De officier van justitie eiste tegen V. een maand celstraf, waarvan twee weken voorwaardelijk, en een boete van 250 euro. Het is niet bekend of de andere verdachte Ernst van der S. (47), die een voorwaardelijke taakstraf van vijftig uur kreeg, ook naar het gerechtshof stapt.

De rechtbank sprak beide mannen vrij van het plegen van smaad. Wel maakten beide mannen zich schuldig aan belediging en auteursrechtinbreuk. "Ook voor deze feiten is tijdens de zitting om een vrijspraak gevraagd", reageert de advocaat. Of het hoger beroep werkelijk doorgaat, is nog de vraag. "Op een later moment wordt definitief beoordeeld of het hoger beroep wel of niet wordt gehandhaafd." Volgens de raadsman was de beroepstermijn van twee weken te kort om daar een definitieve beslissing over te nemen.

In 2017 lekte het beruchte plasseksfilmpje uit via sociale media.