Clicky

 
Transport Online - Aantal nieuwe cororonabesmettingen Duitsland loopt weer op

Aantal nieuwe cororonabesmettingen Duitsland loopt weer op

Aantal nieuwe cororonabesmettingen Duitsland loopt weer op
13-11-2020 10:19 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - In Duitsland is in het afgelopen etmaal een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Van donderdag op vrijdag kwamen er 23.542 gevallen bij, meldt het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM. Dat zijn er bijna 2000 meer dan een dag eerder, toen er 21.866 gevallen werden gemeld.

Het is de vierde dag op rij dat het aantal nieuwe besmettingen weer stijgt in Duitsland, waar sinds anderhalve week een gedeeltelijke lockdown van kracht is. Onder meer restaurants en musea moeten tot het eind van de maand gesloten blijven.

Het totale aantal besmettingen in Duitsland bedraagt nu 751.095. In de laatste 24 uur overleden nog eens 218 personen in Duitsland aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental in de Bondsrepubliek komt daarmee op 12.200.

De Duitse gezondheidsminister Jens Spahn zei in een reactie op de nieuwe besmettingscijfers dat het te vroeg is om te zeggen of verlenging van de lockdownmaatregelen nodig is om de verspreiding van het virus in te dammen. Bondskanselier Angela Merkel en de leiders van de Duitse deelstaten komen maandag bijeen om de tussenbalans op te maken en te bepalen of de stijging voldoende is afgeremd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden