Clicky

 
Transport Online - Export stijgt met bijna 1 procent in september

Export stijgt met bijna 1 procent in september

Export stijgt met bijna 1 procent in september
13-11-2020 10:06 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in september 0,7 procent groter dan in september 2019, meldt het CBS. Vooral de export van chemische en landbouwproducten groeide. Daarentegen kromp de uitvoer van aardolieproducten en transportmiddelen opnieuw fors. Het volume van de import was in september 1,0 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in november minder ongunstig dan in september.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in november minder ongunstig dan in september. Dat komt vooral doordat de krimp van de Duitse productie industrie kleiner was. Het vertrouwen van Duitse en Europese industriële ondernemers verbeterde opnieuw en ook oordeelden de Nederlandse en Europese ondernemers in de industrie minder negatief over de buitenlandse orderpositie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden