Transport Online - Celstraf en deels onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor vrachtwagenchauffeur na dodelijk ongeval A16

Celstraf en deels onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor vrachtwagenchauffeur na dodelijk ongeval A16

Celstraf en deels onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor vrachtwagenchauffeur na dodelijk ongeval A16
12-11-2020 20:07 | Ongevallen | auteur Redactie

ROTTERDAM - De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 35-jarige man uit Ter Aar veroordeeld voor dood door schuld in het verkeer (art. 6 Wegenverkeerwet 1994) en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld in het verkeer tot een gevangenisstraf van drie maanden. Daarnaast is aan de man een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd voor de duur van 2 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. De man is vrachtwagenchauffeur, en wordt door de ontzegging van de rijbevoegdheid aanzienlijk zwaarder getroffen dat de gemiddelde automobilist.

Berichten verstuurd

De verdachte heeft op 13 januari 2018, terwijl hij reed op de A16 te Ridderkerk, op een zeer onverantwoordelijke manier zijn trekker met oplegger bestuurd. Hij reed met iets meer dan 80 kilometer per uur in op een aantal (nagenoeg) stilstaande auto’s. Deze auto’s hadden kort daarvoor tijdig kunnen stoppen voor een defecte auto, die daar op de A16 (nagenoeg) tot stilstand was gekomen op de rijbaan, en hadden hun alarmlichten aangedaan. Verdachte had gedurende de rit, en dus als bestuurder van zijn vrachtwagen, tot kort voor het ongeval met twee telefoons berichtenverkeer verstuurd en ontvangen.

De verdachte is met nagenoeg onverminderde snelheid op de achterste auto gebotst en daardoor is een complexe botsing ontstaan waarbij ook andere auto waren betrokken. De inzittende van de achterste auto, een 60-jarige man, is bij het ongeval om het leven gekomen, inzittenden van andere auto’s zijn gewond geraakt. 

Het totale rijgedrag van de nu veroordeelde man was zodanig verkeerd en gevaarzettend dat sprake was van in ernstige mate onvoorzichtig en onoplettend rijden, en daarom is het veroordeeld ter zake van art. 6 van de Wegenverkeerswet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen