Clicky

 
Transport Online - Reisorganisatie Sunweb neemt Corendon toch niet over

Reisorganisatie Sunweb neemt Corendon toch niet over

Reisorganisatie Sunweb neemt Corendon toch niet over
12-11-2020 17:44 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Reisorganisatie Sunweb Group ziet af van de voorgenomen overname van branchegenoot Corendon. Volgens Sunweb kon niet worden voldaan aan de eisen om de transactie af te ronden. De reisbranche staat de laatste tijd flink onder druk door de coronacrisis.

In juni vorig jaar werd gemeld dat er een voorlopige overeenkomst was gesloten rond een deal. "We betreuren het om deze aankondiging te doen, aangezien Sunweb aanzienlijke tijd en middelen heeft geïnvesteerd om deze transactie mogelijk te maken. Omdat er voor de zogeheten 'long stop date' niet aan de eisen is voldaan van de koop- en verkoopovereenkomst, hebben we de transactie beëindigd", aldus Mattijs ten Brink, topman van Sunweb. Een long stop date is een datum (deadline) waarbij aan een aantal voorwaarden moet worden voldaan om een deal finaal te kunnen afronden.

De verkopers van Corendon hebben het besluit van Sunweb aangevochten en de zaak zal nu worden herzien door de rechtbank van Amsterdam. Sunweb heeft vertrouwen in haar juridische positie, aldus een verklaring. Naar verluidt was met de overname een bedrag gemoeid van meer dan 100 miljoen euro.

Triton

Topman Steven van der Heijden van Corendon stelt dat wel degelijk aan alle voorwaarden is voldaan, met als laatste horde de goedkeuring van de overname door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vorige maand. Hij zegt dat de Zweedse investeringsmaatschappij Triton die eigenaar is van Sunweb wil weglopen van de overname vanwege de coronacrisis en de malaise in de reissector door de virusuitbraak. "Triton probeert onder de deal uit te komen", aldus Van der Heijden.

De ACM oordeelde dat er na de overname voldoende concurrentie voor pakketreizen naar bestemmingen rond de Middellandse Zee zou overblijven. Ook al gaat het aantal grote aanbieders daarvan van drie naar twee. Sunweb en Corendon zijn de nummers twee en drie in de reisbranche en zouden na de overname ongeveer even groot zijn als marktleider TUI.

Corendon werd in 2000 opgericht door Atilay Uslu en Yildiray Karaer. Ook Sunweb werd in 2000 opgericht en behoort tot de grootste reisorganisaties van Europa, met een jaarlijkse omzet van meer dan 600 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,130
Diesel1,748

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions