Transport Online - Renovatie monumentale Aalsmeerse Barendeburg volledig afgerond

Renovatie monumentale Aalsmeerse Barendeburg volledig afgerond

Renovatie monumentale Aalsmeerse Barendeburg volledig afgerond
12-11-2020 13:08 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

AALSMEER - De renovatie van de Barendebrug in Aalsmeer is afgerond. De monumentale brug, gelegen in de Dorpsstraat, is volledig in oorspronkelijke staat hersteld. De renovatie is uitgevoerd door Griekspoor in opdracht van de gemeente Aalsmeer.

Het project, dat sinds 6 april liep, is op 12 november definitief afgerond nadat de laatste onderdelen op de bovenbouw werden geplaatst. Gedurende de werkzaamheden werd al het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Van Cleefkade. Het voetgangersbruggetje naast de brug was wel nog toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De brug was sinds 9 september al geopend voor al het verkeer.

De originele doorvaartbreedte is hersteld door de plaatsing van nieuwe funderingspalen. Daarnaast is er een nieuw betonnen brugdek gerealiseerd. Griekspoor verzorgde ook het herstelwerk aan het metselwerk en een nieuwe bestrating. De hamei van de brug is door Griekspoor zelf volledig gerestaureerd en geconserveerd om de levensduur ervan te verlengen.

George van Haaster, calculator/werkvoorbereider bij Griekspoor: “Ons uitgangspunt was om de burg in oorspronkelijke staat te herstellen. Wel hebben we enkele aanpassingen in de constructie moeten doen, zodat de brug voldoet aan de huidige richtlijnen en regelgeving. Door deze aanpassingen kan al het verkeer weer veilig gebruik maken van de brug.”

Renske Lankreijer-Rohling – Projectleider Afdeling Projecten en Advies Openbare Ruimte Gemeente Amstelveen & Aalsmeer: “We willen dat Aalsmeer goed bereikbaar is. Daar hoort ook onderhoud aan deze bruggen bij. Door de hamei terug te plaatsen hebben we de brug in ere hersteld.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen