Clicky

 
Transport Online - 'Coronacrisis neemt hap uit wereldwijd containervervoer'

'Coronacrisis neemt hap uit wereldwijd containervervoer'

'Coronacrisis neemt hap uit wereldwijd containervervoer'
12-11-2020 11:50 | Algemeen | auteur ANP/DPA

GENÈVE - Het volume van de goederen die over de wereldzeeën worden verscheept, zal dit jaar met 4,1 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder door de coronacrisis. De verspreiding van het coronavirus en de maatregelen om dat tegen te gaan, hebben het vervoer van goederen verstoord. Daarbij heeft de wereldeconomie te kampen met een daling van vraag en aanbod.

Dat komt naar voren in het VN-rapport over de zeescheepvaart, dat donderdag in Genève is gepubliceerd. De daling dit jaar komt bovenop de mindere groei in 2019, toen het volume van de maritieme handel met 0,5 procent steeg tot ruim 11 miljard ton.

Analisten van de VN wezen er verder op dat aanhoudende handelsspanningen de groei van de wereldwijde economische productie en de handel in goederen vorig jaar hebben ondermijnd. Dat had vooral betrekking op het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Voor volgend jaar wordt een groei van het zeevervoer met 4,8 procent voorzien, als het herstel van de coronacrisis merkbaar wordt.

UNCTAD, die de integratie van ontwikkelingslanden in de wereldeconomie bevordert, zei verder dat de vervoersindustrie meer moet doen om toekomstige risico's en crises op te kunnen vangen. Het VN-agentschap stelde voor om speciale transportkanalen voor medische goederen en voedsel op te zetten om verstoringen te voorkomen. Verder moet geïnvesteerd worden in opslagfaciliteiten voor noodvoorraden en betere spreiding.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  VAN BREE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,820

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats