Clicky

 
Transport Online - 28.472 euro boete voor rijden op chauffeurskaart van vader

28.472 euro boete voor rijden op chauffeurskaart van vader

28.472 euro boete voor rijden op chauffeurskaart van vader
11-11-2020 19:53 | Buitenland | auteur Redactie

ZUIDOOST-JUTLAND - Dinsdag 10 november werd een trekker met oplegger uit Litouwen gecontroleerd door de Deense politie. Bij controle van een afdruk van de tachograaf werd al snel duidelijk dat de gegevens niet overeen kwamen met de chauffeurskaart en de vrachtwagenchauffeur.

De chauffeur, een 28-jarige Litouwse man, verklaarde dat zijn vader oorspronkelijk in de vrachtwagen had gezeten, maar twee dagen eerder naar huis was gebracht. Hij dacht dan ook dat de kaarten onderweg moeten zijn omgewisseld en verklaarde dat hij niet wist dat hij op de chauffeurskaart van zijn vader reed.

Na een controle van andere dagen dat de vrachtwagen had gereden werd duidelijk dat de kaart van de vader in zes dagen tijd al zeven keer was misbruikt. Dit betekende dat er sinds 29 oktober 2020 te lange dagelijkse rijtijden en te korte rusttijden waren gemaakt door de chauffeur.De 28-jarige chauffeur erkende na enig nadenken alle omstandigheden en zowel hij als zijn vader, die de vervoerder is, zullen worden gedagvaard voor een latere zitting bij de rechtbank. De 28-jarige chauffeur moet 212.000 Deense Kronen, omgerekend ongeveer 28.472 euro, betalen. Als de boete is betaald mag hij weer verder rijden.

De vrachtwagen heeft nu een wielklem tot de boete is betaald.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen