Transport Online - Emirates SkyCargo zet A380 in voor speciale luchtvrachtoperaties

Emirates SkyCargo zet A380 in voor speciale luchtvrachtoperaties

Emirates SkyCargo zet A380 in voor speciale luchtvrachtoperaties
11-11-2020 17:36 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo zet A380 toestellen in op geselecteerde cargo charteroperaties om dringend benodigde vracht over het wereldwijde netwerk te vervoeren. De eerste speciale Emirates A380 luchtvrachtoperatie vervoerde met succes vorige week medische benodigdheden via Dubai tussen Amsterdam en Seoul.

Speciale vrachtoperaties met de A380

In samenwerking met de Engineering- en Flight Operations-teams binnen Emirates, heeft de luchtvrachtvervoerder de laadcapaciteit van de Airbus A380 geoptimaliseerd om ongeveer 50 ton vracht per vlucht veilig in de buikholte van het vliegtuig te vervoeren. Emirates SkyCargo introduceert de speciale vrachtoperaties met de A380 toestellen als reactie op de sterke toename van de vraag naar luchtvrachtcapaciteit. Deze speciale vrachtoperaties zijn nodig voor het dringende transport van kritieke goederen, waaronder medische benodigdheden voor de bestrijding van Covid-19 in regio's waar een tweede golf van de pandemie plaatsvindt.

Emirates SkyCargo werkt momenteel aan verdere optimalisering van de capaciteit van de Airbus A380 vliegtuigen, waaronder het gebruik van passagiersstoelen om lading te vervoeren. In de maand november staan er nog meer speciale vrachtvluchten met de A380 gepland.

Innovatieve vrachtoplossingen

Als toonaangevende speler in de wereldwijde luchtvrachtindustrie met een bestemmingsnetwerk verspreid over zes continenten, heeft Emirates SkyCargo sinds het begin van de Covid-19 pandemie innovatieve vrachtoplossingen geïntroduceerd in lijn met de snel evoluerende marktomstandigheden. De vrachtafdeling van Emirates biedt een scala aan opties voor vrachtcapaciteit en connectiviteit om zo goed mogelijk te voldoen aan de eisen van haar klanten.

Emirates SkyCargo voert speciale vrachtvluchten uit met de Boeing 777-F en Boeing 777-300ER, waaronder 14 aangepaste Boeing 777-300ER-passagierstoestellen met stoelen die uit de Economy Class zijn verwijderd voor extra vrachtvolume. De luchtvrachtvervoerder biedt momenteel vrachtcapaciteit op lijnvluchten naar 135 bestemmingen over de hele wereld.

's Werelds grootste GDP-conforme luchtvracht-hub in Dubai

Ter bevordering van de wereldwijde distributie van het Covid-19 vaccin heeft Emirates SkyCargo 's werelds grootste EU-GDP-conforme luchtvracht-hub in Dubai opgericht. Naast hoogwaardige infrastructuur voor de opslag van het vaccin, kan de faciliteit ook diensten met toegevoegde waarde bieden, waaronder de herverpakking, het opnieuw verkoelen en de herverdeling van het vaccin. De luchtvrachtmaatschappij heeft ook een rapid response team opgericht om de distributie van het vaccin op basis van vraag te coördineren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions