Clicky

 
Transport Online - Vier nieuwe GINAF's voor REKO Raalte

Vier nieuwe GINAF's voor REKO Raalte

Vier nieuwe GINAF's voor REKO Raalte
11-11-2020 17:29 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

RAALTE - Recentelijk werd door Sent Waninge de laatste van een serie van vier nieuwe GINAF X6 4243 TS 480 voertuigen afgeleverd aan REKO BV te Raalte. REKO Raalte bestaat sinds 1969 en is onder meer gespecialiseerd in Grondverzet & Wegenbouw, Sloop, Asbest & Bodemsanering, Transport, Containers en Zandwinning. Het totale wagenpark bestaat uit 30 voertuigen. Hieronder bevinden zich negen GINAF's.

De nieuwe GINAF's vervangen een serie GINAF's X 4243 TS in Euro 3 en 5 uitvoering. REKO koos voor voertuigen met soortgelijke technische specificatie. De basis wordt gevormd door DAF FAT CF chassis in Construction uitvoering met HR1670T tandemstel. GINAF heeft het tandemstel wide spread geplaatst en voorzien van het bekende HPVS veersysteem en EVS stuursysteem. Bovendien is een Sisu niet-aangedreven voorloopas gemonteerd welke ook middels het HPVS wordt geveerd.

Voor extra technische reserve zijn de voertuigen uitgerust met een vooras met hogere technische reserve. Deze as is eveneens afkomstig van Sisu en kent een technisch draagvermogen van 14 ton. De besturing en remmen zijn op het hogere tonnage aangepast, evenals de vering welke is voorzien van additionele luchtbalgen.

Met de wide spread Tridem achterasopstelling wordt een wettelijk GVW gerealiseerd van 43 ton. Drie van de vier GINAF chassis zijn opgebouwd met een 30-tons kabelsysteem van NCH, waarmee naar behoefte containerbakken, een kipper of een silo kunnen worden vervoerd. Op het vierde chassis is ook een 30-tons kabelsysteem gemonteerd die tevens in- en uitgeschoven kan worden al naar gelang er met of zonder kraan wordt gewerkt. Het betreft een afneembare Palfinger PK 53002-SH laadkraan die achter de cabine op het chassis wordt geplaatst. Deze kraan is voorzien van een hydraulische rotator voor onder andere een knijperbak/klem en een jib. Hiermee heeft de kraan een bereik van totaal 30 meter. Het chassis werd hiertoe speciaal opgebouwd door LAKO te Eibergen.

Naast de GINAF opties waterpasdwarsregeling en gewichtsindicator zijn 3 van de 4 voertuigen bovendien voorzien van een zgn. siloafzetfunctie waarmee silo’s veilig kunnen worden neergezet of opgenomen, ook op ongelijke ondergrond.

Foto's

 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • Davy
  Raamsman Transport B.V. Raalte
 • J.Roeland
  GUBBELS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions