Clicky

 Rover: registratiesysteem NS moet vrijwillig blijven

Rover: registratiesysteem NS moet vrijwillig blijven
11-11-2020 08:15 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

UTRECHT - Rover vindt dat het registratiesysteem voor reizen met de NS vrijwillig moet blijven. De reizigersorganisatie ziet liever dat innovatieve technieken worden ingezet om een betrouwbaardere voorspelling van drukte in de trein te bieden.

In een nieuwe campagne roept NS reizigers vanaf woensdag op hun reis vooraf te registreren via de NS-app, zodat er een signaal kan worden gegeven wanneer onverwachte drukte dreigt. De reiziger kan er dan voor kiezen grote drukte te vermijden.

Rover denkt dat de nieuwe service voor veel reizigers welkom is, maar dat net zoveel reizigers bezwaar hebben tegen het vooraf registreren van hun reis. "Tijdens de proef met de NS-aanmeldservice voor treinen naar Zandvoort kwamen er klachten binnen van reizigers die een extra drempel opgeworpen zagen worden voor hun treinreis", stelt Rover-directeur Freek Bos. "We vinden het daarom van groot belang dat het registratiesysteem vrijwillig blijft en nooit zal uitmonden in een verplichte reservering van de reis."

De NS-app is al enige jaren voorzien van een druktemelder. Rover juicht verbeteringen in de druktemelder toe maar zou graag zien dat er wordt gekozen voor een methode die geen extra handelingen vraagt van de reiziger. Door bijvoorbeeld met sensoren metingen uit te voeren van het aantal reizigers dat de treindeuren passeert, zou een betrouwbaarder drukte-indicatie ontstaan dan bij een aanmeldservice.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions