Clicky

 
Transport Online - Pompeo lijkt grap te maken over tweede termijn voor Trump

Pompeo lijkt grap te maken over tweede termijn voor Trump

Pompeo lijkt grap te maken over tweede termijn voor Trump
10-11-2020 23:37 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei dinsdag dat er een "soepele overgang naar een tweede regering-Trump" zal zijn. De opmerking was misschien bedoeld als grap, maar voedde wel onbewezen beweringen van de president dat de verkiezingen van 3 november frauduleus waren.

"De wereld moet er alle vertrouwen in hebben" dat de overgang van 20 januari succesvol zal zijn, zei Pompeo in antwoord op de vraag van een verslaggever over de verkiezingsoverwinning van Joe Biden. "We zijn klaar, de wereld kijkt naar wat hier gebeurt. We gaan alle stemmen tellen."

Pompeo's verklaring komt nadat Biden zaterdag door de grote Amerikaanse omroepen werd uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Een groot deel van de wereld, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Israël, heeft Biden erkend als de verkozen president.

Opheldering

Een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om opheldering van de opmerkingen van de minister.

In navolging van de herhaalde beweringen van president Donald Trump dat hij de winnaar zou zijn als alleen "legale stemmen" werden geteld, zei Pompeo: "Ik heb er alle vertrouwen in dat we zullen tellen, en we moeten tellen, elke legale stem. We moeten er zeker van zijn iedere stem die niet legaal was, niet wordt geteld. Als we het goed doen, zullen we het goed doen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions