Transport Online - Aanrijding vrachtwagen en goederentrein geladen met gevaarlijke stof [+foto]

Aanrijding vrachtwagen en goederentrein geladen met gevaarlijke stof

Aanrijding vrachtwagen en goederentrein geladen met gevaarlijke stof [+foto]
10-11-2020 11:32 | Ongevallen | auteur Redactie

LEMKE - Maandagmiddag 9 november rond 14:30 uur werden zowel de politie als de brandweer in het Duitse Lemke opgeroepen voor een onduidelijke knal en rookontwikkeling.

Ter plaatse bleek dat een vrachtwagenchauffeur die het industrieterrein was afgereden een goederentrein die van rechts aankwam rijden over het hoofd had gezien. De vrachtwagen werd geraakt door de trein en ongeveer tien meter meegesleurd.

De goederentrein met in totaal 19 wagons kwam pas 90 meter na de aanrijding tot stilstand worden gebracht. De bradnweer ette direct de omgeving af omdat de tankwagons het licht ontvlambare paraxyleen bevatte.

Omdat alleen de locomotief de vrachtwagen raakte bleek er geen accuut gevaar door de gevaarlijke stof.

Zowel de machinist als de vrachtwagenchauffeur raakten lichtgewond en zijn naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht en mochten dezelfde avond weer naar huis.

Voor het bergen van de ontspoorde locomotief bleef het spoor en de overweg nog tot laat in de avond gesloten. De totale schade wordt geschat op meer dan 100.000 euro.

Er is een onderzoeksprocedure gestart tegen de vrachtwagenchauffeur wegens gevaar voor het treinverkeer en lichamelijk letsel door onachtzaamheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,871
Diesel1,502

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen